Носталгија за перспектива на видео игри
Белетристика и сатира Супер интроверт

9 видео игри за класичен интроверт

(Ажурирање на Б – 16 октомври 2020 година: Поздрав, сите! Играм повеќе игри од крајот на карантин, тоа ќе го сторам, претпоставувам. Јас сум секогаш во потрага по оние што се издвојуваат како вистински сон на интроветен гејмер Велп, нов го направи списокот. 😃 Ве молиме слободно проверете го подолу!) Кликнете тука за да одите

Депресивна жена
Ментално и емоционално здравје Супер интроверт

Даун денови и како да се справиме со нив

Тоа се подразбира. Мразам денови. Кои се долните денови? Долни денови се оние моменти кога ќе влезете во вашата глава за нешто тривијално и глупаво. Можеби сте заборавиле нешто во самопослуга и сега ќе доцните на забава. Или можеби некој пријател не ти се јавил кога

Сингл и Запознавање

Начините со кои се забавуваме

Како те сакам? Дозволете ми да ги избројам начините. Елизабет Барет Браунинг Одамна требаше да сфатам дека само луди работи се случуваат во 11 часот навечер. За мене, се обидував да направам душек кревет во кутија со големина на кралица низ влезната врата, додека чекав да дојде еден од моите пријатели…

Само Loveубие | Само-грижа Едноставно живеење

2020 година: Година на решенија и трансформација

Кликнете овде за да одите директно на моето „решавање“ на новогодишната 2020 година! Интересно откритие е да сфатите добро во зрелоста дека сте прилично непроменети, лични на личноста, уште од кога сте биле дете. Ако сте биле уредни како дете, инстинктивно да ги ставате вашите играчки по игра, веројатно сепак наоѓате слатко задоволство во

Едноставно живеење

Што да правите кога не знаете што да правите

Потценување е да се каже дека втората половина на 2019 година се случи со неколку кривини што не ги очекував. Стоев на повеќе крстосници на кои немав апсолутно никаква контрола. Мислев дека се справувам со сè на најдобар можен начин, но работите првично не изгледаа како да се подобруваат. Сите сме биле во тие ситуации. Сум

Упатства за пишување

Предлог за пишување: Порталот

Денес е еден ден на Ник Дрејк - ден кога одите подолго на прошетка, слабо го земате тоа хоби што си ветивте дека ќе го завршите, ќе ги достигнете најблиските со убав, топол пијалок… и прочитајте пријатни мали приказни инспирирани од прекрасни, надреална слика. Малку ми доцни откако го објавив барањето за последниот писател. Јас

На пишување

NaNoWriMo, еве дојдам

Зборував со мојата пријателка Ребека, пред извесно време, која ми раскажуваше за предизвикот што го презеде на нејзиниот час по баре вежби. „Целта е да се завршат 45 баре часови за 30 дена“, ми рече таа. Јас не бев математичар, но тие бројки ми дадоа пауза. „Чекај. Тоа значи дека ќе имаш

Белетристика и сатира Супер интроверт

Крај на почетокот: Мојата дебитантска година како гласен актер

„И, тоа е обвивка за Кеша Чарлс!“ Тоа беше писателот / режисерот / продуцентот Захари Ваудо кој го донесе последниот чистач на мојот последен чин како убиец на водечки и сајберпанк демони на третата сезона на хорор аудио драма, Приказни за крвната врана. Од портата за гледање од звучниот штанд, ја гледав неговата сопруга и колега писател / режисер / продуцент, Ели

Едноставно живеење

Учење да се биде добар пријател (од мои пријатели)

Во текот на последните неколку месеци, имав благослов да размислувам за многу работи и внатрешно и надворешно. Едно нешто што се истакна за мене што никогаш не очекував да го забележам, беше влијанието што го имаат моите пријатели врз мојот квалитет на живот. Растејќи не само како интроверт, туку и…